Občina Šentilj v sodelovanju s Slovenskim združenjem za pomoč pri demenci Spominčica  – Alzheimer Slovenija ter Zavodom Aloja je v četrtek, 06. 06. 2019, ob 11. uri, v Medgeneracijskem centru Šentilj odprla “Demenci prijazno točko”. 

 

DEMENCI PRIJAZNA TOČKA (DPT) je točka, ki je namenjena osebam z demenco, svojcem in vsem zaposlenim v javnih ustanovah kot tudi vsem drugim v lokalni skupnosti, saj je pomembno, da tudi sosedje prepoznajo osebe z demenco in jim pomagajo. Na DPT se lahko obrnejo po informacije, predvsem pa se seznanijo z načini in postopki usmerjanja oseb z demenco, ki se izgubijo in ne najdejo poti domov.

Z odpiranjem DPT Občina Šentilj prispeva k oblikovanju demenci prijaznega okolja, v ustanovah v lokalnem okolju pa k večji vključenosti oseb z demenco in njihovih svojcev v skupnost.

 

Občina ob tem zagotavlja večjo varnost, mobilnost in dostopnost do storitev, ki jih osebe z demenco v zgodnji fazi bolezni še lahko uporabljajo same. Z omenjenimi storitvami osebe z demenco dlje časa ohranjajo svojo samostojnost in ostanejo dejavni člani skupnosti.