V Medgeneracijskem centru Šentilj že od septembra 2015 izvajajo socialno-varstveni program, ki ga je do letošnjega julija obiskalo več kot 5500 uporabnikov vseh generacij. Strokovno vodenje izvaja Zavod Aloja iz Maribora, programi pa so financirani s sredstvi občine Šentilj, zavoda za zaposlovanje, donatorskimi sredstvi, veliko delo pa opravijo prostovoljci.

Pri izbiri aktivnosti želijo zadovoljiti čim večje število želja in potreb uporabnikov, zato je nabor vsebin zelo raznolik.

Pripravljajo jutranjo rekreacijo, kreativne delavnice, likovne delavnice, strokovna predavanja, potopisna srečanja, pohode … Nanje vabijo učence osnovnih šol, otroke vrtca, uporabnike šentiljske enote VDC Polž, župnijo, sodelujejo z različnimi ustanovami in društvi.

Ob začetku počitnic so pričeli z brezplačnimi dejavnostmi za otroke, te bodo trajale še do 31. julija, potem pa spet zadnji teden pred začetkom pouka. Za preživljanje prijetnih počitniških dni so pripravili veliko aktivnosti, nam je povedala Barbara Jambrošič, koordinatorka aktivnosti v Medgeneracijskem centru Šentilj, da se otroci tam dobro počutijo pa sta potrdila Zoja in Fedja.

POSNETEK:

V Šentilju na brezplačnih počitniških delavnicah 40 otrok – Radio Slovenske gorice

 

25. julij 2018