V nekdanjih prostorih zdravstvenega doma v Šentilju letos že drugo leto deluje medgeneracijski center, namenjen občanom vseh generacij.

V prostorih se srečujejo uporabniki raznovrstnih izkušenj, znanj, spretnosti in sposobnosti, različnih pričakovanj in pogledov, v različnih aktivnostih sodelujejo med seboj in razvijajo povezovalne navade, kot so podpiranje, opogumljanje, poslušanje, spremljanje, zaupanje, spoštovanje, pogovor o razlikah in učenje drug od drugega.

Vsak mesec ponudijo različne aktivnosti, od tega so nekatere stalne. Vsak dan od ponedeljka do petka tako pripravljajo Jutranjo telovadbo „1000 gibov“, sledi druženje ob kavi in čaju. Dan nadaljujejo različno, ob ponedeljkih se odpravijo na pohod, ob torkih imajo računalniško opismenjevanje, ob četrtkih Kreativne delavnice tradicionalnih izdelkov in učne ure igranja kitare ter ob petkih nadaljevalni tečaj računalništva in pa petje starih ljudskih pesmi in druženje.

Posebnost tega tedna je Sprehod in druženje ob kavi in čaju, ki bo v sredo (7. junija), v tem mesecu pa na drugih lokacijah pripravljajo še od 15. do 18. junija sodelovanje na Skavtskih dnevih, 24. junija romanje na Brezje ter 28. junija pohod in druženje v Kungoti z uporabniki Hiše vseh generacij.

 

5. junij 2017