V letošnjem letu smo v Republiki Sloveniji dobili nov državni praznik – Dan slovenskega športa, ki ga bomo praznovali 23.septembra. Med 23. in 30. septembrom po vsej Evropi poteka tudi Evropski teden športa.

Na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez in NIJZ-a, bomo v okviru Centra za krepitev zdravja Zdravstvenega doma Maribor, 23.septembra, dopoldan in popoldan, v Mestnem parku Maribor – na prostem, v naravi,  izvajali številne aktivnosti.

Dogodek bo potekal v skladu s priporočili in navodili NIJZ ter ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe z virusom COVID -19.

 

 » Motivacija za zdrav življenjski slog ima prednost pred zdravili – SKUPAJ lahko z malimi koraki krepimo in ohranimo zdravje ! «

 

Nataša Vidnar s timom Centra za krepitev zdravja ZD Maribor

Vir: https://www.zd-mb.si/Storitve/Enote/Splo%C5%A1no-zdravstveno-varstvo/Center-za-krepitev-zdravja-CKZ-ZD-Maribor

ŠPORT JE PRAZNIK

Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo.

Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa. 

 

Na ta dan bomo obuli športne copate, napihnili žoge, zavrteli pedala, razgrnili joga blazine, si privoščili skok v vodo in še marsikaj. 23. septembra šteje čisto vsaka oblike telesne dejavnosti!

 

Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.